En trådløs verden

a-wireless-worldSnart lever vi i en trådløs verden, og det er noe alle mødre kommer til å bli glade for. Hvem har vel ikke hørt en mor klage over alle ledningene rundt TV-en eller datamaskinen? Allerede finnes det trådløse høyttalere og øretelefoner på markedet, men snart blir nesten all teknologi trådløst.

Det kan lønne seg å være tidlig ute, spesielt hvis man ønsker å imponere kolleger og venner. Men det er fortsatt ganske dyrt med trådløse løsninger, og dette er trolig noe som blir mye billigere i fremtiden. Tenk bare på hvor dyrt det var med bredbånd når det først kom, og hvor billig det nå er med trådløst nett. For ikke å snakke om 3G.

Trådløst er fremtiden. Det gjelder all form for elektronikk som trenger strøm, også TV-er og kjøkkenmaskiner slik som kaffetraktere og brødristere. Bare fantasien setter grenser for trådløs teknologi. Og forskerne har kommet langt, faktisk lengre enn de hadde trodd for bare et par år siden. Det blir spennende å følge med på denne lynraske utviklingen.

Det heteste man kan gi ungdom til jul i år, er trådløse øretelefoner. Det er et stort og flott utvalg på markedet, og det finnes øretelefoner som tilfredsstiller både elektronikknerdene og de designinteresserte. Og det trenger heller ikke å koste skjorta, for dem som var bekymret for det. Det er kjempekjekt å bruke slike trådløse øretelefoner til å høre på musikk på bussen, eller til å spille spill på iPad’en hjemme i stua, mens resten av familien ønsker å se på TV.

Ja, sjansen er stor for at det ligger noen trådløse produkter under juletreet i år. Men husk å kvitte deg med gammel elektronikk på riktig måte, hvis du ikke lenger har behov for disse produktene. De fleste kommuner har spesialstasjoner for resirkulering av elektroniske varer av ymse slag.