Barndomsdrømmen har blitt sann

sci-fi-dreamsDe fleste barn drømmer om fremtiden, de drømmer om hvordan livet skal bli, men også om hvordan verden skal bli. Hvordan verden kommer til å utvikle seg. For de fleste har disse drømmene store innslag av sci-fi. Barn av 80 tallet f.eks, vokste opp med å se på The Jetsons, en animasjonsserie hvor en ganske tradisjonell familie bodde på en svært utradisjonell måte. Ikke bare hadde en robot som husholderske, de bodde i universet og hadde en bil som kunne fly. Likevel var det de færreste som kunne se for seg den verden man lever i den dag i dag.

Det er nemlig ikke lenge siden, at trådløs teknologi ikke bare var sett på som umulig, men sett på som utenkelig. Nå tar man selvsagt trådløse løsninger for gitt, dette er teknologi som har vært med på gjøre menneskets liv veldig mye enklere. Både overføring av filer gjennom bluetooth og airdrop, men også trådløst internett – er ting som kunne ha vært sci-fi materiale for kun noen få tiår siden.

Det skrives mye om at denne nye teknologien også har en del ulemper, og da av den sosiale sorten. Eller kanskje man skal si usosiale. Mange er mer på nett, enn hva de er sammen med venner og familie. Men slik skepsis og kritikk er helt vanlig kost når ny teknologi kommer på banen, og menneskeheten kommer nok til å takle denne overgangen bra.

Men nå som tidligere barndomsfantasier har blitt sanne, er det kanskje på tide å spørre: Hva med den neste generasjonen? Hvilke sci-fi drømmer har dagens barn? For hvem vet, kanskje om kun noen få år vil deres villeste drømmer også bli til sannhet. Og nettopp derfor bør den eldre generasjonen være flinkere til å høre på den nye, istedenfor å bare bruke tiden sin på nett, som f.eks casino topplisten og andre underholdende nettsider.